Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Underhåll av ventilationssystem

Ett väl fungerande ventilationssystem är en grundläggande komponent för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö och optimal luftkvalitet i olika typer av byggnader, från bostäder till kommersiella fastigheter. För att ventilationssystemet ska fortsätta prestera på topp och undvika potentiella problem är regelbundet underhåll av största vikt. Genom att investera i regelbundet underhåll kan man säkerställa att systemet fungerar effektivt, sparar energi och bidrar till en sund inomhusmiljö.

Varför är underhåll av ventilationssystem viktigt?

1. Optimal prestanda: Reguljärt underhåll säkerställer att ventilationssystemet fungerar med optimal prestanda. Detta inkluderar korrekt luftflöde, filtrering och temperaturkontroll, vilket bidrar till en jämn och behaglig inomhusmiljö.

2. Energieffektivitet: Genom att hålla ventilationssystemet i god skick kan man undvika onödig energiförbrukning. Rengjorda filter och väl underhållna komponenter minimerar motståndet och möjliggör en mer effektiv luftcirkulation, vilket i sin tur leder till lägre energikostnader.

3. Luftkvalitet: Ett regelbundet underhållet ventilationssystem bidrar till att avlägsna damm, föroreningar och allergener från luften. Detta resulterar i en bättre inomhusluftkvalitet och minskar risken för hälsoproblem.

4. Förlängd livslängd: Genom att förebygga slitage och identifiera problem i tid kan man förlänga livslängden på ventilationssystemet. Detta minskar behovet av dyra reparationer eller utbyten.

5. Förebyggande av fukt- och mögelproblem: Ett väl fungerande ventilationssystem hjälper till att reglera luftfuktigheten och minskar risken för fukt- och mögelproblem som kan skada byggnadsmaterial och påverka inomhusluftkvaliteten.

Ventilation.nu - Förenkla underhållsprocessen

Ventilation.nu är en plattform som kan vara en ovärderlig resurs för fastighetsägare och förvaltare när det gäller att hantera underhåll av ventilationssystem. Plattformen gör det enkelt att begära offerter från fem olika företag som är specialiserade på underhåll av ventilationssystem. Genom att använda Ventilation.nu kan du spara tid och ansträngning genom att snabbt få tillgång till konkurrenskraftiga offerter från pålitliga och kompetenta leverantörer.

Genom att dra nytta av Ventilation.nu kan du vara säker på att du väljer de bästa alternativen när det gäller att hålla ditt ventilationssystem i toppskick. Plattformen ger dig möjlighet att jämföra offerter och hitta den lösning som passar bäst för dina behov och budget. På detta sätt kan du säkerställa att underhållet av ditt ventilationssystem hanteras på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt, samtidigt som du bevarar en hög inomhusluftkvalitet och energieffektiv drift.

Vem kan få offerter på underhåll av ventilationssystem?

Vi hjälper alla att komma i kontakt med experter. Det spelar ingen roll om du är en privatperson, företag eller bostadsrättsförening. 

Så här funkar processen:

1. Du beskriver ditt uppdrag och lämnar kontaktuppgifter.

2. Upp till fem företag besvarar med deras beskrivning av hur de kommer att utföra uppdraget och lämnar prisuppgifter.

3. Du kan jämföra prisuppgifterna och jämföra företagen. Det finns omdöme och betyg från tidigare kunder på alla företag som finns med. Du har också möjlighet att chatta med företagen innan du bestämmer dig.

4. Allt detta är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Vill du, så väljer du att gå vidare med ett företag. Då kommer ni själva överens om alla detaljer. Efter utfört uppdrag får du möjlighet att lämna omdöme på företaget du anlitade, som sedan syns på plattformen.

 

Våra senaste förfrågningar

Hans bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Önskar pris på ovk av enklaste slag. Gäller en 200 år gammal träbyggnad som kommunen behöver ett papper på. Används som enklare föeningslokal (Länkarna) på Stadsportsgatan 16. Någon ventilation finns knappt bortsett från någon imkanal samt ventilationsfönster och lite springor här och var. Något som…

Paulomi bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Önskar offert för ventilation i ett hus byggt 1965 som idag saknar mekanisk ventilation. I besiktningsprotokollet står det: har en svag ventilation på såväl till- som frånluftssidan.

Magnus bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Mekanisk frånluft för ett hus om ca 200 kvm BOA, fördelat på sutterängplan och ovanvåning. Ej FTX, Rör dragna från toaletter och tvättstuga till vind där anläggning kan monteras.

Annveig bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej.
Har problem med ventilationen i min lägenhet. Det känns som att luften rör sig hela tiden (lite AC känsla fast inte så kallt). Har försökt att justera ventilerna i olika lägen men ingenting hjälper. Det har varit så ett tag och föreningens tekniker finner inte…

Liliane bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vi vill förbättra ventilationen i vår oinredda källare.

Kristina bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vi behöver en ny takfläkt, då den gamla är isönder. Grannen har bytt till en ersättare "Östberg"? för säkert 7 8 år sedan. Huset är byggt 1978, och vi bor i Rydebäck.

Gustav bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Bor i ett hus från 1962 med självdrag. Huset är163 kvm och 100 kvm källare. Hade velat se över ventilationen så att allt är OK och byta ut lite gamla till/frånluftdon/ventilationer.

Jan bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

BRF Gatan i Härryda består av 2 st hus om 70st lgh som idag har självdragsventilation och vi är intresserade av att uppdatera det till ett FTX system.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.