Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Badrumsventilation - se till att ha friska fläktar i badrummet

En väl fungerande badrumsventilation är kritisk för att förebygga fukt- och mögelskador som kan påverka både hälsa och hem. Att ta itu med ventilationen är ett steg mot att säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat. Genom att vara uppmärksam på tecken på dålig ventilation och följa rekommendationer kan du förhindra potentiella problem. Hos oss på Ventilation.nu finns experter som kan hjälpa dig att säkerställa att din badrumsventilation är på topp!

Tecken på otillräcklig ventilation

Att upptäcka dålig ventilation i badrummet kan vara enkelt om du vet vad du ska leta efter. Om speglarna är dimmiga långt efter en dusch eller om odörer hänger kvar länge efter toalettbesök, är det indikatorer på otillräcklig ventilation. En tung eller instängd känsla när du går in i badrummet är också en varningssignal.

Boverkets riktlinjer för ventilation

För att säkerställa en adekvat ventilation i ditt badrum finns det riktlinjer från Boverket som bör följas. Inflödet av frisk luft bör vara cirka 15 liter per sekund, medan frånluftsflödet bör vara minst 10 liter per sekund.

Val av ventilationsmetod

Fönster är en naturlig och energieffektiv ventilationskälla i badrummet. Om du har ett fönster kan du dra nytta av naturlig ventilation. För fönsterlösa badrum är det viktigt att skapa ett inflöde av frisk luft. Detta kan åstadkommas genom en kombination av en frånluftsventil i taket och en springa under dörren. I fall där ditt hem använder sig av självdragsventilation kan mekaniska fläktar vara ett komplement för att förbättra ventilationen.

Få experthjälp från Ventilation.nu

Om du är osäker på din badrumsventilation eller behöver hjälp med att identifiera rätt lösning för ditt hem, kan du vända dig till oss på Ventilation.nu. Våra experter kan erbjuda råd, genomföra utvärderingar och ge dig skräddarsydda offerter för att säkerställa att din badrumsventilation fungerar optimalt.

Ett välfungerande badrumsventilationssystem är nyckeln till att undvika fuktrelaterade problem och att skapa en frisk inomhusmiljö. Genom att vara medveten om tecken på dålig ventilation och ta hjälp av experter kan du säkerställa att ditt badrum förblir fritt från fukt, mögel och dålig luftkvalitet. Beskriv ditt uppdrag nu för att få offerter på professionell rådgivning och skräddarsydda lösningar för din badrumsventilation.

Våra senaste förfrågningar

Per bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej, vi behöver hjälp med att installera en fläkt i ett kaklat duschutrymme.

Linda bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Behöver en ny frånluftsfläkt på taket och injustering på den då den gamla slutat fungera. Samt rengöring av ventilationskanaler. Bor i radhus.

Patrik bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

jag bor i ett kedjehus från 1976, ventilationen har en central fläkt monterad i toppen av en skorsten uppe på taket. den här fläkten har nu börjat vibrera och jag skulle vilja ha en offert på byte av fläkt.

Tomas bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Rengöring av ventilation ( FTX ) med återvinning.

Andreas bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Rengöring imkanal samt ventilationsrör

Liliane bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vi vill förbättra ventilationen i vår oinredda källare.

Ida bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej! Vi har haft ett annat bolag här som sett över vår ventilation, som idag ger till-luft men ingen från-luft. Aggregatet är gammalt och det enda rätta är att byta ut det. Vi fick en offert på ett aggregat som heter: Kantherm Termosave TS300 med…

Hannah bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Byta aggregat på vinden i existerande FTX ventilationssystem i villa på 2 våningar och ställa in det. Ev byta någon ventil samt rengöra kanalerna.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.