Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v2

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Renovering av ventilation, ventilationskanaler och inomhusklimat

Välkommen till Ventilation.nu, din plattform för att förbättra inomhusmiljön genom effektiv ventilation. Genom vår tjänst för ventilationsrenovering kan du enkelt skapa en energieffektiv och hälsosam atmosfär i ditt hem eller arbetsplats. Vi är din bro till experterna - genom att helt enkelt lägga in en offertförfrågan hos oss får du svar från upp till 5 noggrant utvalda företag som specialiserar sig på ventilationsrenoveringar. Vårt uppdrag är att matcha dig med de bästa inom branschen, och vi utför inte något arbete själva.

Så går renovering av ventilation till

Renovering av ventilationssystem är en process där befintligt ventilationssystem uppgraderas eller förbättras för att säkerställa optimal funktion, bättre energieffektivitet och förbättrad inomhusluftkvalitet. Här är några viktiga aspekter att överväga när det gäller renovering av ventilation:

  1. Behovsanalys: En grundlig analys av befintligt system utförs för att identifiera eventuella brister, ineffektiviteter och problem som behöver åtgärdas.

  2. Uppgradering av komponenter: Renoveringen kan inkludera utbyte eller uppgradering av olika komponenter, såsom fläktar, filter, kanaler och ventilationsenheter.

  3. Energieffektivitet: Moderna renoveringar fokuserar på att integrera energieffektiva lösningar, som exempelvis värmeåtervinningssystem, för att minimera energiförluster och spara på driftskostnader.

  4. Luftkvalitet: Renoveringen kan förbättra luftkvaliteten genom bättre filtrering, balanserade luftflöden och effektivare luftcirkulation.

  5. Regler och standarder: Renoveringen måste uppfylla aktuella regler och standarder för ventilationssystem, både när det gäller teknik och säkerhet.

  6. Anpassning till behov: Renoveringen kan anpassas efter byggnadens användning och ändrade behov, t.ex. om en byggnad har omvandlats till en ny typ av verksamhet.

  7. Professionell installation: För att säkerställa att renoveringen utförs korrekt och enligt branschstandarder är det viktigt att anlita professionella experter inom ventilation.

  8. Underhållsplan: Efter renoveringen är det viktigt att utveckla en noggrann underhållsplan för att säkerställa att det renoverade systemet fortsätter att fungera optimalt på lång sikt.

Sammanfattningsvis är renovering av ventilationssystem en viktig investering för att förbättra inomhusmiljön, spara energi och förlänga systemets livslängd. Det är en komplex process som kräver noggrann planering, professionell expertis och efterföljande underhåll för att uppnå bästa möjliga resultat

Våra senaste förfrågningar

Kajsa bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej!
Min bostadsrätt har från början varit två lägenheter men när jag köpte den för 9 år sedan var lägenheten ihopsatt till en. Nu när jag sålde lägenheten valde jag att dela upp den i två igen. Nu behöver jag hjälp med att ordna ny…

Kim bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vi har tre tilluftsventiler vi skulle vilja ha insatta samt hjälp att förbättra vår dåliga ventilation i vår tvättstuga och våra badrum på ovan och bottenvåningen.

Elin bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vill att någon kommer och gör en helhetskoll på vår ventilation, främst i sovrum på övervåning men även resten av huset. Hus från 39, självdrag, men ändrat i planlösningen och undrar om det påverkar.

Jaouad bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Jaouad Najib
pris förslag

Caroline bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

”Ventilationmotorn” på taket låter väldigt högt, har blivit högre med tiden.

Stefan bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej!

Har nyligen flyttat in i en villa i Skara och känner att ventilationen behöver ses över då gamla ventiler förmodligen satts igen under gamla renoveringar.

Skulle vilja ha förslag på åtgärder samt kostnadsförslag på dessa.

/Stefan

ryan bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej

vi har köpt ett nytt hus och vi har några problem med ventilationen. På övervåningen är några av inloppsventilerna felaktigt installerade och i källaren har vi ett behov av att ha mekanisk ventilation. Det finns en högre radionmätning än föredragen som vi vill förbättra genom…

noah bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Tre rum behöver kompletteras med ventilation i yttervägg. Tegel/trä vägg i ovanvåningen resp betong i källare.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.