Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Renovering av ventilation, ventilationskanaler och inomhusklimat

Välkommen till Ventilation.nu, din plattform för att förbättra inomhusmiljön genom effektiv ventilation. Genom vår tjänst för ventilationsrenovering kan du enkelt skapa en energieffektiv och hälsosam atmosfär i ditt hem eller arbetsplats. Vi är din bro till experterna - genom att helt enkelt lägga in en offertförfrågan hos oss får du svar från upp till 5 noggrant utvalda företag som specialiserar sig på ventilationsrenoveringar. Vårt uppdrag är att matcha dig med de bästa inom branschen, och vi utför inte något arbete själva.

Så går renovering av ventilation till

Renovering av ventilationssystem är en process där befintligt ventilationssystem uppgraderas eller förbättras för att säkerställa optimal funktion, bättre energieffektivitet och förbättrad inomhusluftkvalitet. Här är några viktiga aspekter att överväga när det gäller renovering av ventilation:

  1. Behovsanalys: En grundlig analys av befintligt system utförs för att identifiera eventuella brister, ineffektiviteter och problem som behöver åtgärdas.

  2. Uppgradering av komponenter: Renoveringen kan inkludera utbyte eller uppgradering av olika komponenter, såsom fläktar, filter, kanaler och ventilationsenheter.

  3. Energieffektivitet: Moderna renoveringar fokuserar på att integrera energieffektiva lösningar, som exempelvis värmeåtervinningssystem, för att minimera energiförluster och spara på driftskostnader.

  4. Luftkvalitet: Renoveringen kan förbättra luftkvaliteten genom bättre filtrering, balanserade luftflöden och effektivare luftcirkulation.

  5. Regler och standarder: Renoveringen måste uppfylla aktuella regler och standarder för ventilationssystem, både när det gäller teknik och säkerhet.

  6. Anpassning till behov: Renoveringen kan anpassas efter byggnadens användning och ändrade behov, t.ex. om en byggnad har omvandlats till en ny typ av verksamhet.

  7. Professionell installation: För att säkerställa att renoveringen utförs korrekt och enligt branschstandarder är det viktigt att anlita professionella experter inom ventilation.

  8. Underhållsplan: Efter renoveringen är det viktigt att utveckla en noggrann underhållsplan för att säkerställa att det renoverade systemet fortsätter att fungera optimalt på lång sikt.

Sammanfattningsvis är renovering av ventilationssystem en viktig investering för att förbättra inomhusmiljön, spara energi och förlänga systemets livslängd. Det är en komplex process som kräver noggrann planering, professionell expertis och efterföljande underhåll för att uppnå bästa möjliga resultat

Våra senaste förfrågningar

Lars bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Har en Bahco minimaster 40 år gammal som jag vill byta ut mot något nytt modernare

Anna bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej. Bor i ett hus på 148kvm o huset verkar väldig tätt. O det är självdrag i huset o fönsterna är inte gamla, relativt nya tror jag. Vi har bott här sedan november 2019 o besiktningsmannen rådde oss att utöka…

Behnam bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Byta filter 2 st

Linda bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Borrning för tilluftsventil 2st, mexitegel fasad

Johan bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Jag skulle vilja ha en Systemair rökgasfläkt ZRS 170, på vår skorsten och skulle vilja ha en offert för jobbet. Jag har idag redan en sådan rökgasfläkt som gått sönder, så den skall bara bytas ut. Jag bor i Spånga, Stockholm.

Tony bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Har köpt ett hus byggt -67 och har tänt oss en FTX anpassad för det.
Nya fönster installerade. Väresystem vattenburet samt lufvärmepump/AC.
Det är ett enplanshus utan källare på ca 120 kvm.
Vi tänker oss ventiler på 6-7 ställen och i 2-3 våtrum.
Installation på kallvind..
Finns ventilationsrör till…

Marcus bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej
Vi har ett stort hus, 8 personer och många olika våningar och utrymmen som totalt gör inomhusluften dålig. Vi behöver ha förslag på hur vi kan åtgärda:
1. Fukt och kondens som bildas på på bottenvåningen
2. En avfuktningslöning för tvättstuga.
3. Förbättring av inomhusluft i allmänna…

Adam bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej, jag behöver installera inluftventiler och ev frånluftventiler i mitt tegelfunkishus med självdrag från 40-talet. Kan ni kika på det?

Mvh
/Adam
070-791 35 72
adam@piraya.se
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.