Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v2

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Underhåll av ventilationssystem

Ett väl fungerande ventilationssystem är en grundläggande komponent för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö och optimal luftkvalitet i olika typer av byggnader, från bostäder till kommersiella fastigheter. För att ventilationssystemet ska fortsätta prestera på topp och undvika potentiella problem är regelbundet underhåll av största vikt. Genom att investera i regelbundet underhåll kan man säkerställa att systemet fungerar effektivt, sparar energi och bidrar till en sund inomhusmiljö.

Varför är underhåll av ventilationssystem viktigt?

1. Optimal prestanda: Reguljärt underhåll säkerställer att ventilationssystemet fungerar med optimal prestanda. Detta inkluderar korrekt luftflöde, filtrering och temperaturkontroll, vilket bidrar till en jämn och behaglig inomhusmiljö.

2. Energieffektivitet: Genom att hålla ventilationssystemet i god skick kan man undvika onödig energiförbrukning. Rengjorda filter och väl underhållna komponenter minimerar motståndet och möjliggör en mer effektiv luftcirkulation, vilket i sin tur leder till lägre energikostnader.

3. Luftkvalitet: Ett regelbundet underhållet ventilationssystem bidrar till att avlägsna damm, föroreningar och allergener från luften. Detta resulterar i en bättre inomhusluftkvalitet och minskar risken för hälsoproblem.

4. Förlängd livslängd: Genom att förebygga slitage och identifiera problem i tid kan man förlänga livslängden på ventilationssystemet. Detta minskar behovet av dyra reparationer eller utbyten.

5. Förebyggande av fukt- och mögelproblem: Ett väl fungerande ventilationssystem hjälper till att reglera luftfuktigheten och minskar risken för fukt- och mögelproblem som kan skada byggnadsmaterial och påverka inomhusluftkvaliteten.

Ventilation.nu - Förenkla underhållsprocessen

Ventilation.nu är en plattform som kan vara en ovärderlig resurs för fastighetsägare och förvaltare när det gäller att hantera underhåll av ventilationssystem. Plattformen gör det enkelt att begära offerter från fem olika företag som är specialiserade på underhåll av ventilationssystem. Genom att använda Ventilation.nu kan du spara tid och ansträngning genom att snabbt få tillgång till konkurrenskraftiga offerter från pålitliga och kompetenta leverantörer.

Genom att dra nytta av Ventilation.nu kan du vara säker på att du väljer de bästa alternativen när det gäller att hålla ditt ventilationssystem i toppskick. Plattformen ger dig möjlighet att jämföra offerter och hitta den lösning som passar bäst för dina behov och budget. På detta sätt kan du säkerställa att underhållet av ditt ventilationssystem hanteras på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt, samtidigt som du bevarar en hög inomhusluftkvalitet och energieffektiv drift.

Vem kan få offerter på underhåll av ventilationssystem?

Vi hjälper alla att komma i kontakt med experter. Det spelar ingen roll om du är en privatperson, företag eller bostadsrättsförening. 

Så här funkar processen:

1. Du beskriver ditt uppdrag och lämnar kontaktuppgifter.

2. Upp till fem företag besvarar med deras beskrivning av hur de kommer att utföra uppdraget och lämnar prisuppgifter.

3. Du kan jämföra prisuppgifterna och jämföra företagen. Det finns omdöme och betyg från tidigare kunder på alla företag som finns med. Du har också möjlighet att chatta med företagen innan du bestämmer dig.

4. Allt detta är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Vill du, så väljer du att gå vidare med ett företag. Då kommer ni själva överens om alla detaljer. Efter utfört uppdrag får du möjlighet att lämna omdöme på företaget du anlitade, som sedan syns på plattformen.

 

Våra senaste förfrågningar

Erik bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Har problem med imma på fönsterna vintertid, svårt att få ut fuktig luft från badrummet, samt att luften upplevs som stillastående. Bor i villa från 1909, 115m^2, 2 våningar, mekanisk frånluft i badrum (fresh intellivent, alltid på) och kök. Vill få förslag/offert på förbättringsåtgärder

Lennart bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Ska byta värmeväxlare Bosch AJS mot en ny och vill rengöra kanalerna, huset är ca90m2 i Kringelfjorden

Thommy bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej,
Vi vill ha offert på bästa Ventilationslösningen, både resultat, ingrepp på hus och ekonomiskt.
1,5 plansvilla i Åkarp. Idag finns det begränsad ventilation. Några spalter över fönster och en intelligent på badrum.
Välkomna.
//Thommy

Mats bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Fläkten på taket börjar vara trött måste troligtvis bytas ut.

Emma bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Söker ventilationstekniker för besiktning av badrum. Nyrenoverat badrum men fläkt med vatten. Behöver besiktningsprotokoll till försäkringsbolag

Max bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vill ha åtgärdsförslag på ventilation i villa. I samband med köp av villan genomförde Anticimex en besiktning där det konstaterades fuktproblem på vinden pga att luft läkte upp och kondenserades mig taket. Anticimex föreslog att ventilationen skulle ses över.

Per-Åke bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Tacksam hjälp med byte av värmeväxlare o ev värmepanna (luftburen värme) i samband med köksrenovering.

Helen bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Vill installera ett torkskåp och behöver göra ventilation för frånluft samt dra fram el.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.