Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v2

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Badrumsventilation - se till att ha friska fläktar i badrummet

En väl fungerande badrumsventilation är kritisk för att förebygga fukt- och mögelskador som kan påverka både hälsa och hem. Att ta itu med ventilationen är ett steg mot att säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat. Genom att vara uppmärksam på tecken på dålig ventilation och följa rekommendationer kan du förhindra potentiella problem. Hos oss på Ventilation.nu finns experter som kan hjälpa dig att säkerställa att din badrumsventilation är på topp!

Tecken på otillräcklig ventilation

Att upptäcka dålig ventilation i badrummet kan vara enkelt om du vet vad du ska leta efter. Om speglarna är dimmiga långt efter en dusch eller om odörer hänger kvar länge efter toalettbesök, är det indikatorer på otillräcklig ventilation. En tung eller instängd känsla när du går in i badrummet är också en varningssignal.

Boverkets riktlinjer för ventilation

För att säkerställa en adekvat ventilation i ditt badrum finns det riktlinjer från Boverket som bör följas. Inflödet av frisk luft bör vara cirka 15 liter per sekund, medan frånluftsflödet bör vara minst 10 liter per sekund.

Val av ventilationsmetod

Fönster är en naturlig och energieffektiv ventilationskälla i badrummet. Om du har ett fönster kan du dra nytta av naturlig ventilation. För fönsterlösa badrum är det viktigt att skapa ett inflöde av frisk luft. Detta kan åstadkommas genom en kombination av en frånluftsventil i taket och en springa under dörren. I fall där ditt hem använder sig av självdragsventilation kan mekaniska fläktar vara ett komplement för att förbättra ventilationen.

Få experthjälp från Ventilation.nu

Om du är osäker på din badrumsventilation eller behöver hjälp med att identifiera rätt lösning för ditt hem, kan du vända dig till oss på Ventilation.nu. Våra experter kan erbjuda råd, genomföra utvärderingar och ge dig skräddarsydda offerter för att säkerställa att din badrumsventilation fungerar optimalt.

Ett välfungerande badrumsventilationssystem är nyckeln till att undvika fuktrelaterade problem och att skapa en frisk inomhusmiljö. Genom att vara medveten om tecken på dålig ventilation och ta hjälp av experter kan du säkerställa att ditt badrum förblir fritt från fukt, mögel och dålig luftkvalitet. Beskriv ditt uppdrag nu för att få offerter på professionell rådgivning och skräddarsydda lösningar för din badrumsventilation.

Våra senaste förfrågningar

Cecilia bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Ventilation i en bostadsrätt/radhus, källarutrymme

Cecilia bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Installation av en FTX ventilation för att sänka radonvärdet. Det gäller en enplansvilla med inredd källare. Eventuellt kan den installeras på vinden.
Vi skulle vilja veta både vad produkten och arbetat skulle kosta.

Rayan bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Hej! Har funderingar förnya min köks ventilation. Nu har jag Ftx. Antigen ska jag ha kvar den systemet bara köpa nya delar eller byta till nåt annat lämpligt. Jag vill att nån ventelation kunnig kontakta mig eller besöka huset.

Henrik bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Koppla om imkåpa i villakök så det går ut genom fasadvägg eller tak och röret som kommer från skorstenen dras om till att bli "vanlig" frånluft.

Bengt bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Rengöring ventilationssystem, Friggagatan 3, Märsta.
Radhus om 92 m2, två våningar
Valsta #:120

Magnus bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Installation av ventilation till badrum. Övervåningen på en 1,5-plansvilla. Övervåningen är isolerad upp till nock och ventilationen ska placeras nära taknocken. Inga innerväggar finns ännu. Endast takpannor+läkt/yttre plast/Luftspalt med oljehärdad board/isolering/inre tätplast.

robert bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Ftx nyinstallation i en 2 vånings villa med blåbetong/BETONG. även källare

Jerrie bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation

Nya luftventiler. Runt 3st då det ej finns några i bostaden (villa).
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.